principe 1

Less is more

Interviews — 5 Min Read

Modern Art Exhibition at Avada Galerie

Je kent ze wel. Webshops die zó vol staan met informatie, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een gebrek aan witruimte en overdosis aan plaatjes, knoppen en teksten waarmee de belangrijkste boodschap van een pagina verdrinkt in een zee van marketing en functionaliteit. Het gevolg is dat bezoekers hun geduld verliezen, irritaties ontwikkelen en in het ergste geval afhaken en de shop verlaten. Om deze reden is “less is more” één van de vuistregels bij het ontwerpen van, onder andere, een moderne webshop.

Naast het ruimer opzetten van informatie kan het soms ook goed zijn om de functionaliteit op een pagina te beperken. Het is daarbij wel lastig om te kiezen wat je weg kunt laten, omdat je eigenlijk wil dat je website alles kan. Toch?

Nee. Maak een keuze in functionaliteit aan de hand van de doelen die een pagina heeft en focus je daar op. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat je het aantal doelen beperkt.

De kunst van het weglaten

Contemporary Performances

Quisque imperdiet erat eget elit varius varius. In nec dui lobortis, accumsan eros et, tempus mauris. Nunc vestibulum ligula a ultrices imperdiet. Fusce at orci molestie erat euismod ultricies et eu erat. Aenean vulputate erat id dui dapibus, vitae iaculis felis vulputate. Quisque volutpat porttitor leo vitae pretium. Maecenas fringilla urna vitae porta commodo. Sed sit amet nisl accumsan, dictum erat in, vestibulum dolor. Donec maximus hendrerit urna. Morbi dictum tristique purus.

Aliquam maximus, nisi ut pretium luctus, magna turpis eleifend arcu, accumsan congue nibh urna sed ipsum. Mauris mattis non neque vel hendrerit. Cras gravida, velit vitae semper aliquet, metus tellus eleifend odio, ut facilisis risus sapien.

Quisque imperdiet erat eget elit varius varius. In nec dui lobortis, accumsan eros et, tempus mauris. Nunc vestibulum ligula a ultrices imperdiet. Fusce at orci molestie erat euismod ultricies et eu erat. Aenean vulputate erat id dui dapibus, vitae iaculis felis vulputate. Quisque volutpat porttitor leo vitae pretium. Maecenas fringilla urna vitae porta commodo. Sed sit amet nisl accumsan, dictum erat in, vestibulum dolor. Donec maximus hendrerit urna. Morbi dictum tristique purus.

Get updates about our next exhibitions

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We will process the personal data you have supplied in accordance with our privacy policy.